Dobrovolnictví táhne. neziskovky k němu svolávají konferenci

  • 17. 03. 2017
Dobrovolnictví táhne. neziskovky k němu svolávají konferenci
Letošní 19. Krajská konference neziskových organizací Pardubického kraje se bude věnovat fenoménu, který zažívá velký boom – dobrovolnictví. Konference proběhne 20. března od 12:30 v Kongresovém sále Paláce Pardubice. Zazní příspěvky o možnostech dobrovolnictví v Pardubickém kraji, ale i v Evropě.

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, z.s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

Dobrovolnictví táhne. neziskovky k němu svolávají konferenci


Pardubice – 16. března 2017


Letošní 19. Krajská konference neziskových organizací Pardubického kraje se bude věnovat fenoménu, který zažívá velký boom – dobrovolnictví. Konference proběhne 20. března od 12:30 v Kongresovém sále Paláce Pardubice. Zazní příspěvky o možnostech dobrovolnictví v Pardubickém kraji, ale i v Evropě.

Konferenci pořádá sdružení neziskovek Koalice nevládek Pardubicka společně s Pardubickým krajem. Tematicky bude rozdělena do dvou bloků. První bude přednáškový, ve druhém proběhnou workshopy.

„Během posledních 3 let se dobrovolnictví v Pardubickém kraji velmi dobře rozvíjí. Je skvělé, kolik lidí má chuť pomáhat druhým. Na konferenci budou také prezentovány výsledky Analýzy dobrovolnictví v Pardubickém kraji, kterou zpracovala Akademie věd ČR. Účastníci se  zároveň dozvědí, jak se stát dobrovolníkem v rámci Evropské dobrovolné služby a také o možnostech mezinárodního dobrovolnictví ve světě,“  shrnuje Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor.

Na konferenci se představí i známé osobnosti. „Pozvali jsme také humanitární pracovnici Markétu Kutilovou  se zkušenostmi s dobrovolnictvím v organizaci Člověk v tísni a pořádala také sbírku pro lidi v Sýrii. Ve svém příspěvku nám zprostředkuje své přímé zážitky ze syrské války,“ informuje Miluše Horská, 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR a místopředsedkyně pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

Na praktických workshopech si účastníci vyzkouší jak správně napsat tiskovou zprávu a jak zaujmout média. Na workshopu vedeném grafikem Lukášem Zemanem se dozví, jak správně graficky upravit svou webovou stránku. Pohled do zákulisí médií přinese díky svým bohatým zkušenostem ze zpravodajství ČT 24 a Otázek Václava Moravce expertka Milena Jelínková.

Pracovníci Koalice nevládek Pardubicka zde budou s neziskovkami také konzultovat jejich projektové záměry, které mohou aktuálně hlásit do dobročinné Burzy filantropie.

Konference se mohou zúčastnit všichni, kteří mají chuť stát se dobrovolníkem, nebo se nejprve o dobrovolnictví chtějí dozvědět něco více. Setkají se zde s dobrovolníky i koordinátory dobrovolníků. Ti jim rádi předají své zkušenosti a vysvětlí všechny možnosti, jak a kde mohou pomáhat.