DOBROVOLNÍCI, NEZISKOVKY, ODPOVĚDNÉ FIRMY – TRIO, KTERÉ POMÁHÁ!

  • 29. 11. 2016
DOBROVOLNÍCI, NEZISKOVKY, ODPOVĚDNÉ FIRMY – TRIO, KTERÉ POMÁHÁ!
V Pardubicích se 28. listopadu konal Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskovek a společensky odpovědných firem. Za své výjimečné počiny, pomoc druhým a zlepšování života v Pardubickém kraji si odneslo ocenění 19 dobrovolníků, 12 firem a 5 neziskovek.

Tisková zpráva

KOALICE NEVLÁDEK PARDUBICKA, z. s.

Kontakt: Bc. Jana Machová, ředitelka KONEP, 774 412 876, machova@konep.cz

 

 

DOBROVOLNÍCI, NEZISKOVKY, ODPOVĚDNÉ FIRMY – TRIO, KTERÉ POMÁHÁ!

 

Pardubice – 29. 11. 2016

 

V Pardubicích se 28. listopadu konal Galavečer oceňování dobrovolníků, neziskovek a společensky odpovědných firem. Za své výjimečné počiny, pomoc druhým a zlepšování života v Pardubickém kraji si odneslo ocenění 19 dobrovolníků, 12 firem a 5 neziskovek.

 

Oceňování filantropie a dobročinnosti pořádá Koalice nevládek Pardubicka, Pardubický kraj, Europe Direct a Rytmus Východní Čechy. Večerem provedla oblíbená moderátorka a místní patriotka Jolana Voldánová. Svým vystoupením rozvířil sál Elvis Presley Show, hudebním talentem oslnila také mladá pardubická zpěvačka Petra Pohanková.

 

Galavečer oceňování se konal již pošesté. Zdá se tak, že Pardubický kraj je místem, kde dobré skutky nikdy nevyhasnou. „Je úžasné, jak dobrovolnictví prostupuje napříč generacemi. Chuť pomáhat mají všichni, a co víc, je to pro ně naprosto přirozené. Jsme pyšní, že v našem kraji jsou také firmy, které chtějí pomáhat dobrým věcem a zlepšovat život v našem kraji. Všichni máte náš obdiv,“ vzdal poctu oceněným Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. A jelikož pomoc druhým je vždy ctihodná, obdrželi děkovné listy i všichni nominovaní – slova uznání tak vyslyšelo celkem na 100 lidí a organizací.

 

„Práce pro druhé, ať už v neziskovkách nebo jako dobrovolník je založena na srdcích - když se lidé spojí, má to vždy velkou sílu. Věnujte proto svým drahým ale i těm, které tak úplně neznáte a víte, že jsou opuštění, to nejcennější, co máme, a to je vzájemnost a svůj čas,“ pronesla na závěr senátorka Miluše Horská, která je i místopředsedkyní pořádající Koalice nevládek Pardubicka.

 

Letošní rok se dostalo pocty v podobě ocenění za svou dlouhodobou činnost pro druhé následujícím dobrovolníkům – Ota Bydžovský, Jana Hofmanová, Jaroslava Hrdinová, Natálie Jehličková, Eliška Lokajíčková, Hana Němcová, Pavel Rakušan, Tibor Schwarz, Zuzana Soukupová, Jan Štorek, Lenka Kolářová, Jarmila Krátká, Aneta Nováková, Zdeňka Pírková, Růžena Rösslerová, Iva Řehounková, Pavel Studnička, Jiří Vála, Ilona Dembická. Odměnou všem dobrovolníkům bude také návštěva Senátu, kterou si pro ně připravila jeho místopředsedkyně, senátorka Miluše Horská.

 

Oceněnými neziskovými organizacemi jsou tento rok Děti patří domů, Lidé v lese, Sdružení dobrovolných hasičů Hrochův Týnec, Tělovýchovná jednota Léčebna Košumberk, Zámeček Pardubice.

 

Za své společensky odpovědné podnikání, které spočívá například v podpoře neziskových organizací, účastí na Burze filantropie nebo zaměstnávání handicapovaných, byly oceněny následující společnosti a organizace – Awos, Elfra, Gymnázium Josefa Ressela Chrudim, Iveco Czech Republic, Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, Medesa, Mediate, Poličská nemocnice, Prádelna Nemocnice Pardubice, Státní okresní archiv Chrudim, Pekařství a cukrářství Sázava, Isolit-Bravo.