Dobročinná aukce ve prospěch obětí domácího násilí

  • 25. 05. 2020
Dobročinná aukce ve prospěch obětí domácího násilí

Dvě advokátní kanceláře, zaměřené na rodinné právo, AK Hrdá a AK Andršová, se rozhodly spojit síly a uspořádaly dobročinnou aukci ve prospěch obětí domácího násilí. Díky této aukci je možné zažít dobrý pocit z pomoci druhým a zároveň udělat radost sobě či svým blízkým.

Aukce začala 17. 5. a bude probíhat do 29. 5. (konec je naplánován na 21.00.) Předměty do dražby je možné si prohlédnout ZDE
K akci proběhne LIVE STREAM – 28. 5. od 20.00. - večerem budou provázet herci Štěpánka Fingerhutová a Marek Němec.
Celý výtěžek z dobročinné aukce bude použit na poskytování odborných služeb těm, kdo se pokouší vystoupit z bludného kruhu domácího násilí a bez specializované pomoci se obvykle neobejdou.

ACORUS pomáhá obětem domácího násilí
Centrum ACORUS poskytuje - jako jedna z mála organizací - kromě poradenství také možnost ubytování v azylovém domě s utajenou adresou.  Komplex odborných služeb je zde poskytován 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Pracovnice/pracovník na nonstop telefonní lince vyhodnotí situaci a nabídne v případě akutního ohrožení zdraví nebo života okamžité krizové ubytování. Pokud se klientka potřebuje nejdříve zorientovat ve své situaci, ACORUS jí nabídne konzultaci v ambulantní poradně na Praze 7. Tam může využít odborné sociálně právní poradenství, psychoterapii či dostat právní informace. Veškeré odborné služby jsou klientkám (v poradně i klientům) poskytovány bezplatně.
„V době nouzového stavu v souvislosti s koronavirem jsme nastavili takové podmínky, aby  naše služby obětem domácího násilí mohly být poskytovány bez přerušení. Je pravděpodobné, že nárůst klientely ještě zaznamenáme v souvislosti s rozvolňováním karanténních opatření. Uvědomujeme si, že v situaci, kdy je oběť s agresorem 24 hodin v jedné domácnosti je její přístup k pomoci omezen. Předpokládáme zvýšený zájem o naše služby a jsme přesvědčeni o tom, že kapacita zařízení pro oběti domácího násilí v ČR je nedostatečná. I proto jsme součástí iniciativy Hlas proti násilí“ říká Jaroslava Chaloupková, ředitelka ACORUSu.