Diakonie otevřela první dobročinný obchůdek ve Vsetíně

  • 08. 06. 2015
Diakonie otevřela první dobročinný obchůdek ve Vsetíně
Daruj – pomůžeš a Koupíš – pomůžeš. Dvě jednoduchá motta, která vyjadřují hlavní smysl vzniku Dobročinného obchůdku ve Vsetíně. V okrese je prvním svého druhu. Vsetínská Diakonie tak chce získat další finanční prostředky na pomoc potřebným.

Daruj – pomůžeš a Koupíš – pomůžeš. Dvě jednoduchá motta, která vyjadřují hlavní smysl vzniku Dobročinného obchůdku ve Vsetíně. V okrese je prvním svého druhu. Vsetínská Diakonie tak chce získat další finanční prostředky na pomoc potřebným.

V úterý 2. června otevřela Diakonie Vsetín svůj dobročinný obchůdek. Proč dobročinný? Každý předmět, který zde lidé zakoupí, přispěje na dobrou věc – na pomoc seniorům a lidem v sociálně tíživé situaci. Přispěje však i ten, kdo daruje do obchůdku, co mu doma jen leží a není využito. Může to být oblečení, bižuterie, sklo a keramika či plyšové hračky. Dobročinný obchůdek najdete v blízkosti supermarketu Albert, na ulici Na Příkopě 814, vstup je z Václavkovy ulice.

 

Koupíš – pomůžeš           Sortiment nabízeného zboží dobročinného obchůdku je široký a ceny příjemné. Ke koupi je zde oblečení pro děti i dospělé, kabelky, šátky, bižuterie, ale i sklo, porcelán či keramika. Děti si mohou vybrat z velkého množství plyšových hraček. Obchůdek nabízí i Fair trade zboží – různé druhy kávy, čajů a čokolády. Postaráno zde bude nejen o nakupující, ale i o děti, pro něž je připraven dětský koutek. Pro čekající „protějšky“ zas příjemné posezení venku v pohodlných křeslech, do budoucna i s nabídkou dobré kávy.  

Otevírací doba obchůdku je od pondělí do pátku 9,00 – 17,00 hodin, v sobotu bude otevřeno od 9,00 – 11,00 hodin.

 

Daruj  - pomůžeš             Pokud i vy máte věci, které se rozhodnete do dobročinného obchůdku darovat, můžete je nosit v malém množství (1 taška) přímo do obchodu, větší množství převezmou pracovníci Diakonie na Domově Jabloňová (ulice Strmá, č. 26) každou středu od 14,00 – 16,00 hodin, po domluvě i jinak. (Kontakt: 723 490 712 nebo 732 363 859).

Výtěžek z prodeje dobročinného obchůdku pomůže stabilizovat finanční situaci Diakonie Vsetín. Pomoci se tak i nadále dočkají senioři a lidé v sociálně tíživé situaci na Vsetínsku.

 

Slavnostního otevření dobročinného obchůdku, v úterý 2. 6. 2015, se účastnila pestrá společnost: 1. místostarostka města Vsetína Mgr. Simona Hlaváčová, JUDr. Jitka Hoplíčková, předsedkyně správní rady Nadace pro výstavbu penzionů pro seniory, s komplexními službami, pan farář Bronislav Czudek, klienti a pracovníci Diakonie Vsetín, zástupci místních organizací a médií i lidé ze Vsetína a okolí. Ředitel Diakonie Vsetín, Ing. Dan Žárský poděkoval všem, kdo se podíleli na zrodu a přípravě obchůdku a vysvětlil princip jeho fungování. Nechyběla ani výzva k přítomným: „Těšíme se na vaše příznivé přijetí této nové formy podpory ve službě potřebným“.

 

Bližší informace na www.diakonievsetin.cz.

 

Mediální partneři: Rádio Blaník, TV Beskyd, Valašský deník a Vsetínské noviny.