Děti z dětského domova mají hřiště na pétanque, pomohli dobrovolníci

  • 08. 06. 2017
Děti z dětského domova mají hřiště na pétanque, pomohli dobrovolníci
Praha, 7. června 2017 – Odložit kostýmky, saka i kravaty, nafasovat pracovní nářadí a tričko s nápisem „Jsem dobrovolník“. Deset zaměstnanců farmaceutické společnosti Pfizer se ve středu 7. června vydalo do Dětského domova v Dolních Počernicích v Praze, aby tady pomohli s údržbou zahrady na léto a přípravou hřišť na pétanque pro děti. Do vybraných neziskových organizací letos firemní dobrovolníci vyráží už čtvrtý rok. Dohromady věnovali neziskovkám přes 800 hodin času.

Lidé z Pfizeru věnovali neziskovkám přes 800 hodin času

Praha, 7. června 2017 – Odložit kostýmky, saka i kravaty, nafasovat pracovní nářadí a tričko s nápisem „Jsem dobrovolník“. Deset zaměstnanců farmaceutické společnosti Pfizer se ve středu 7. června vydalo do Dětského domova v Dolních Počernicích v Praze, aby tady pomohli s údržbou zahrady na léto a přípravou hřišť na pétanque pro děti. Do vybraných neziskových organizací letos firemní dobrovolníci vyráží už čtvrtý rok. Dohromady věnovali neziskovkám přes 800 hodin času.

 

„Pomoc firemních dobrovolníků nám přišla vhod. S vervou se pustili do úpravy zeleně, ale taky do přípravy tří hřišť na pétanque, které mohou děti na léto využít. Navíc na nich proběhne turnaj dvojic a využijí je i spoluobčané při Dni seniorů. Jsou to činnosti, které zpravidla celý rok odkládáme, protože nám na ně nezbývají kapacity a děti to často neudělají tak dokonale,“ popisuje ředitel Dětského domova v Dolních Počernicích Martin Lněnička. „Přítomnost dobrovolníků je pro nás také příjemným oživením a velkým přínosem. Lidé se zajímají o naši práci i příběhy dětí, a to přináší novou inspiraci pro obě strany – firemní i neziskovou. Je to příjemné setkání, a navíc se odvede kus dobré práce,“ dodává Lněnička.

 

 

Projekt „Jsem dobrovolník“ pořádají lidé z Pfizeru již čtvrtým rokem. Každý zaměstnanec může během roku věnovat jeden pracovní den vybrané neziskovce. Dohromady se do projektu zapojilo 140 dobrovolníků, kteří organizacím věnovali celkem 840 hodin času. Náklady na pomůcky, nářadí i spotřebovaný materiál přitom hradí společnost Pfizer. Přínosem pro neziskovku je také to, že mnoho dobrovolníků poté podpoří „svou“ organizaci i finančně, např. tím, že zaměstnanec věnuje organizaci svůj plat za den, který zde jako dobrovolník strávil.

Koordinátorka dobrovolníků ve společnosti Pfizer Tamara Stanisavljevičová k tomu dodává: „V květnu jsme s kolegy vyrazili pomáhat do ekologického střediska Toulcův Dvůr v Praze. Dále jsme už tradičně zavítali také do Domova pro seniory Sue Ryder v pražské Michli. S kolegy pomáháme se vším, co je potřeba – od údržby zahrady, sekání trávy, umývání oken až po natírání plotů nebo výmalbu pokojů. Je to pro nás nejen pomoc, ale zároveň skvělý aktivní odpočinek od každodenní kancelářské práce, stejně jako teambuilding,“ popisuje Tamara. 

Ve čtvrtek 15. června se lidé z Pfizeru zapojí do charitativní akce Večerní špacír se Sue Ryder, jehož výtěžek je určen na podporu projektů domova pro seniory. „Pochodu se účastníme každý rok a postupně se naše firemní skupinka rozrůstá. Letos chceme akci podpořit hromadným nákupem startovného,“ dodává Tamara.

Dobrovolnické dny nejsou jedinou společensky odpovědnou aktivitou lidí ze společnosti Pfizer. Každý rok pořádají zaměstnanci také dobročinnou vánoční sbírku, jejíž výtěžek rozdělí mezi neziskové organizace, ve kterých v daný rok prováděli dobrovolnické práce. V loňském roce bylo takto rozděleno více než sto tisíc korun.

O společnosti Pfizer ČR

Společnost Pfizer Inc. je přední světová biofarmaceutická společnost založená na výzkumu a vývoji vlastních léků. Od svého založení v roce 1849 sídlí v New Yorku, USA. Společnost Pfizer byla založena v České republice v roce 1993. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, a to i biologických či vakcín. Provádí také klinická hodnocení nových léků, a to i v České republice. Celosvětově investovala společnost Pfizer v roce 2015 do výzkumu a vývoje nových léků více než 192 miliard Kč. V současné době zaměstnává společnost v ČR přibližně 315 zaměstnanců, celosvětově má více než 92 000 zaměstnanců. Více informací zde: www.pfizer.cz