Den s klokanem 2018: Lucka Vondráčková, Láďa Křížek, Suvereno a další podpořili ohrožené děti

  • 28. 08. 2018
Den s klokanem 2018: Lucka Vondráčková, Láďa Křížek, Suvereno a další podpořili ohrožené děti

První ročník charitativního, kulturně-sportovního dne pro celou rodinu „Den s klokanem“ proběhl 26. srpna 2018 v pražských Žlutých lázních za účasti herečky a zpěvačky Lucie Vondráčkové, zpěváka Ládi Křížka, nejsilnějšího muže světa Jiřího Tkadlčíka a celé řady dalších hvězd. Výtěžek ze dne plného sportu, hudby a zábavy poputuje na podporu projektu Fondu ohrožených dětí Klokánek a jeho činnosti.

Program Dne s klokanem 2018 byl skutečně nabitý. Zazpívali skvělý Láďa Křížek v netradiční akustické verzi, slovenský rapper Suvereno, kapela Naděje, Matěj Tauš a The Stokes, Eva Matějovská, Martin Šafařík s Eliškou Ruskovou, Aleš Petržela, Michal Šindelář a další. Lucie Vondráčková věnovala Klokánku vstupenky na svůj nový film The Perfect Kiss a potěšila fanoušky společným focením.
Nechybělo kouzelnické vystoupení Jana Komberce, dětská show s Princeznou Áňou, ukázky sebeobrany organizace Sebeobrana Praha, parkour Oldschool Revelation, tanec v podání Elements Community a Tomáše Korce a Karolíny Ladýřové a bohatý doprovodný program, včetně zábavné fotobudky od Fotonautu. Mnoho radosti přinesla také bohatá tombola se skvělými cenami od Partners Financial Services, Klubu Pánů z Ponožkovic, Království hraček Bambule, Baby in style a dalších partnerů akce.
Akci, moderovanou Dominikem Portem a Slávkem Bourou, podpořila svou účastí také celá řada speciálních hostů, mezi které patřili mladý talentovaný jezdec Formule 4 Petr Ptáček Jr., herec a zpěvák Milan Peroutka nebo český bojovník smíšených bojových umění Karel Vémola, který s trenérem Petrem Macháčkem předvedl ukázku tréninku MMA. Čerstvý držitel titulu nejsilnějšího muže světa Strongman Jiří Tkadlčík ohromil všechny přítomné nevídanou silou, když zvedl vůz plně naložený lidmi.
Výtěžek z prvního ročníku Dne s klokanem poputuje na podporu projektu Fondu ohrožených dětí Klokánek, jehož cílem je nabídnout dětem namísto ústavní výchovy přechodnou rodinnou péči na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do své rodiny, nebo dokud pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče. Klokánek na akci představil mimo jiné předseda FOD Jan Vaněk, DiS. „Den s klokanem 2018 byl nádherný, moc děkuji všem, kdo se na něm podílel,“ řekl a dodal, že se již teď těší na další ročník.
Na akci se představil také projekt KlokArt, ve kterém známé osobnosti spolu s talentovanými výtvarníky vytváří originální motivy, které tým KlokArtu poté aplikuje na oblečení a další předměty. Každý si tak může zakoupit kvalitní designový kousek, a zároveň tak pomoci dětem v Klokáncích.
Akci, pořádanou neziskovou organizací Kultura na dlani, podpořila celá řada partnerů, kterým patří poděkování za podporu pomoci ohroženým dětem. Mezi hlavní partnery Dne s klokanem patří Žluté lázně, Cathedral, Persum PR, Partners Financial Services, Geek Magic Media, DODÁVKY EXPRESS, Optimal Energy, Království hraček Bambule, KLOKART, Lukáš Macháček, KOMOhair, First help, Baby in style, mořskákrása.cz, SLIMdiet, I love hummus, Klub Pánů z Ponožkovic, BASE GANG, Scratch Wars, fotograf Milan Stryja, Biopekárna Zemanka a samozřejmě Fond ohrožených dětí.