Daruj kus sebe

  • 14. 01. 2019
Daruj kus sebe

Tak to je teprve výzva! Kromě času, pomoci a radosti, které můžete věnovat lidem v neziskovkách či jejich klientům, máte možnost darovat krev, kostní dřeň a dokonce i vlasy!

Činnost Nadačního fondu Daruj vlasy je zaměřena na pomoc pacientům, jenž přišli o vlasy.
Darujte své vlasy, Vám dorostou, ale těžce nemocným lidem, kteří zrovna procházejí složitou léčbou, ne. Respektive těm, jenž procházejí chemoterapií či mají lehký průběh onemocnění časem ano, ale některým pacientům nedorostou opravdu nikdy. Pomozme jim alespoň touto cestou. Udělejme jejich život při boji s nemocí hezčí. Vlasy, které darujete nadačnímu fondu Daruj vlasy, se následně zváží, změří, roztřídí a vyčešou se z culíků krátké vlasy. Společnost ProfiBeauty s.r.o. zašle za vlasy peníze na transparentní účet a NF Daruj vlasy dárce zveřejní na seznamu dárců spolu s výslednou částkou za darované vlasy. S těmito financemi pak NF Daruj vlasy může žadateli zakoupit paruku na míru, kterou ručně ve vlásenkářské dílně společnosti ProfiBeauty za zvýhodněné ceny zhotoví. 

Proč jsou potřeba dárci krve? To se dozvíte například na stránkách Českého červeného kříže.
Krev hraje v současné medicíně nezastupitelnou a stále rostoucí roli. Nelze ji uměle vyrobit.
Je třeba například při těžkých úrazech, řadě operací (zejména plicní, cévní, ortopedické, transplantace), léčbě otrav, ale i celoživotně ­ jsou na ni odkázání např. lidé léčení umělou ledvinou, lide se zhoubnými nemocemi krve.
Léky z krve vyrobené jsou nezbytně nutné pro nemocné s poruchami srážlivosti (např. hemofilici), léčbu poruch obranyschopnosti, léčbu popálenin a v řadě dalších situací...
 
Zapište se někomu do života
Zdravý muž či žena ve věku 18 − 35 let může vstoupit do Českého národního registru dárců dřeně a jednou třeba zachránit život těžce nemocnému tím, že daruje nepatrné množství svých zdravých krvetvorných buněk pro transplantaci.