Další nakládka Kol pro Afriku

  • 04. 10. 2016
Další nakládka Kol pro Afriku
V úterý 27. 9. 2016 se v ranních hodinách opět v Ostravě - Koblově uskutečnila akce - nakládka dalšího kontejneru českých kol pro africké děti v Gambii. Byla to již 8. nakládka v pořadí.

V úterý 27. 9. 2016 se v ranních hodinách opět v Ostravě -  Koblově uskutečnila akce - nakládka dalšího kontejneru českých kol pro africké děti v Gambii. Byla to již 8. nakládka v pořadí. Jednalo se o již o patnáctý kontejner (za celou dobu projektu) plný kol, nových plášťů, 10 kufrů s novým nářadím, také několik  ušitých  batůžků  pro děti, společně s psacími pery a  pastelkami. Celkový počet kol v kontejneru činil 353. K této nakládce byly do kontejneru dány také obvazy, autolékarničky  a náhradní díly.

 

 

Akce se zúčastnilo několik desítek dobrovolníků.  Na aktivitě se samozřejmě podílel i ředitel o. p. s. Kola pro Afriku (www.kolaproafriku.cz) - p. Roman Posolda, dále koordinátorka Radka Filipíková,  vedoucí centrálního skladu Ostrava -  Koblov  Daniel Ščígel , ředitel sdružení Nová šance Ostrava  p. Petr Novák  a také p. Richard Gazda - koordinátor o .p. s. MOMENT Ostrava.  Pomohli také dobrovolníci ze sběrných míst z Rožnova pod Radhoštěm a z Plzně.

Z této akce mám ohromnou radost, protože jsem se jí osobně zúčastnila. Vidět ty lidi, zapálené ochotně pomáhat bez nároku na honorář, radostné tváře, příjemné rozhovory ....

Co k tomu dodat??? Další krásně prožitý den s pocitem pomoci dětem v africké Gambii. Není nic krásnějšího, než podat pomocnou ruku tam, kde je to nejvíc potřebné. Jsem šťastná, že jsem po delší odmlce prožila krásné odpoledne s lidmi dobré vůle. Prosím, pomáhejte všude tam, kde je to potřeba.

K této poslední větě Vám posílám citát, který mě velmi oslovil. Jedná se o citát, který promlouvá k potřebě pomáhat. Pomáháte také???

Vykonáš-li dobrý skutek,

rozlije se v Tobě nádherný pocit.

Jako by něco v Tvém těle

odpovídalo a říkalo:

„Ano, takhle je to správně.“

(Rabbi Harold Kushner)

 

Foto: Zdenda Vas

Dana Mičolová