Charitativní snídaně pro energetiky v JE Dukovany jsou tradiční akcí kavárny Pohodička

  • 04. 02. 2020
Charitativní snídaně pro energetiky v JE Dukovany jsou tradiční akcí  kavárny Pohodička

Teplá káva a koláčky zahřály poslední mrazivé lednové ráno dukovanské pracovníky, ale také novináře na novoročním setkání s vedením elektrárny. Tradiční poslední čtvrtek v měsíci patří ráno v dukovanské elektrárně dobročinným snídaním. Od podzimu loňského roku se zde střídají kavárenské provozy z třebíčska - kavárna Vrátka, Barevný svět a kavárna Pohodička.
 

Kavárna Pohodička vždy v lednu rozjíždí pomyslný kolotoč charitativních snídaní. Náš tým se do jaderky těší, přestože musí brzo ráno vstávat. „Vstával jsem už ve čtyři hodiny ráno a kartičku pro vstup do elektrárny jsem si nezapomněl, “ hlásí už při vstupu do elektrárny kavárník Josef Novotný.

"Na snídaně do jaderky si připravujeme několik dní předem," potvrzuje pekařka kavárny Pohodička Kateřina Klementová: „Na takto velkou akci se připravujeme už od pondělí, kdy musíme nakoupit vše potřebné. Od úterního odpoledne už pečeme na plné obrátky. Největší radost máme, když se nám podaří vše prodat a zaměstnanci elektrárny se k nám vracejí, “ dodává Kateřina Klementová.

Tentokrát došlo i na nabídku snídaní veřejnosti a to konkrétně novinářům při setkání s vedením JE Dukovany v infocentru. Schůzka k důležitým tématům v novém roce a oblasti jaderné energitiky tak byla zpříjemněna servírovanou dobrou kávou při neformální diskuzi.

„Jsme moc rádi za dlouhodobou spolupráci s organizací Domov bez zámku a kavárnou Pohodička z Náměště. Už jsme toho společně zažili opravdu hodně, od šlapání na oranžových kolech při Folkových prázdninách pro úpravu prostor nové kavárny a dvorečku přes dobrovolnické dny našich zaměstnanců. Jsme rádi, že můžeme využívat při charitativních snídaních a dalších akcích, které organizujeme, profesionálních služeb kavárny Pohodička,“ sdělila Jana Štefánková z útvaru komunikace JE Dukovany.

Domov bez zámku Náměšť n. Osl. je příspěvkovou organizací Kraje Vysočina, poskytuje služby pro osoby s mentálním postižením: chráněné bydlení, odlehčovací službu domov pro osoby se zdravotním postižením, podporu samostatného bydlení, denní stacionář a sociálně terapeutickou dílnu – kavárnu Pohodička. Kavárna umožňuje zapojit do pracovního procesu lidi s mentálním postižením, kteří si v běžném provozu trénují obsluhu, přípravu nápojů a drobného jídla, ale také komunikaci se zákazníky. Pohodička má také svou pojízdnou variantu, která vyjíždí se svým stánkem na různé akce.

Marek Klement, Domov bez zámku Náměšť nad Oslavou