Charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“

  • 12. 12. 2015
Charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“
Praha, 9. prosince 2015 – Raná péče EDA pořádá ve středu 16. prosince v pražském klubu Jazz Dock charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“ na podporu včasné pomoci rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením. Součástí programu bude vedle hudebního vystoupení skupiny Ille, United Heads, Juwany Jenkins a Petry Ernyei také snaha účastníků o zápis do české knihy rekordů.

Praha, 9. prosince 2015 – Raná péče EDA pořádá ve středu 16. prosince v pražském klubu Jazz Dock charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“ na podporu včasné pomoci rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením. Součástí programu bude vedle hudebního vystoupení skupiny Ille, United Heads, Juwany Jenkins a Petry Ernyei také snaha účastníků o zápis do české knihy rekordů.

„Pozor! Vstup je možný pouze v brýlích. Brýlemi chceme upozornit na situaci rodin dětí se zrakovým a dalším postižením. Neboť ještě dnes se bohužel stává, že k nám rodiče přijdou pozdě, s tím že se o službách rané péče nedověděli dříve. Toto závažné téma jsme ovšem chtěli pojmout netradičně a v tomto adventním čase jej uchopit s nadhledem. Já už své brýle mám připravené; doufám, že si lístek koupí co nejvíce lidí a společně se nám podaří i samotný zápis do knihy rekordů,“ říká ředitelka Rané péče EDA Petra Mžourková.

Součástí programu bude právě snaha o zápis do knihy rekordů: největší počet lidí v brýlích na jednom místě. Na správný průběh bude osobně dohlížet komisař z agentury Dobrý den. Slavnostní večer bude moderovat patronka Rané péče EDA herečka Jana Plodková a moderátorka Karla Mráčková. Záštitu nad akcí převzala ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová a starosta Prahy 5 Radek Klíma.

Název středečního koncertu pro EDU je zároveň i názvem jedné z písní skupiny United Heads. Pro zpěvačku Juwanu Jenkins jde o její jediné vystoupení v rámci  České republiky do konce tohoto roku. Odměnou pro každého účastníka, vedle skvělého hudebního zážitku a dobrého pocitu z pomoci druhým, bude navíc krásný výhled na Prahu.

Veškerý výtěžek z prodeje vstupenek bude použit na nákup nového vozu pro naše poradkyně a odbornice na zrakovou stimulaci, které jezdí přímo do rodin, kam vozí velké množství speciálních pomůcek a hraček.

„Aby se naše odbornice na stimulaci zraku dostaly do co nejvíce rodin a včas, potřebují ke své práci automobil. V letošním roce jsme se museli s jedním starším autem rozloučit, což nám velice ztěžuje práci. Díky novému vozu budeme moci dále pomáhat rodinám dětí s postižením a službu rané péče opět poskytovat v plném rozsahu pro co nejvíce klientů,“ uzavírá ředitelka Rané péče EDA Petra Mžourková.

Raná péče EDA se stará o rodiny dětí se zrakovým a kombinovaným postižením již 25 let a za tu dobu se stala předním odborníkem na rozvoj zraku a dalších smyslů u dětí s tímto postižením.


Vstupenky lze rezervovat přes webové stránky www.roksedou.com, přes email info@eda.cz nebo objednat na telefonním čísle: +420 724 400 820 či přímo v klubu Jazz Dock. Cena vstupenek je:

1) 690 Kč - na sezení s dárkovým balíčkem EDA

2) 390 Kč - na stání s překvapením od EDY

3) 290 Kč - na stání


Program

18.00      Petra Ernyei

19.30      Juwana Jenkins

21.00      Ille

22.30      United Heads


Poděkování partnerům

Charitativní koncert by se nemohl uskutečnit bez dalších partnerů, kteří poskytují Rané péči EDA zdarma nebo za symbolické částky své služby nebo produkty. Prostor pro konání koncertu zajistil sponzorsky klub Jazz Dock.

Projekt podpořili:

 

O nás:

Nezisková organizace Raná péče EDA o. p. s. je v letošním roce již 25 let oporou rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením či ohrožením vývoje v raném věku. Poskytuje odborné služby, poradenství a psychickou oporu rodinám ve čtyřech krajích České republiky – na území Hl. města Prahy, Středočeského, Pardubického a části Ústeckého kraje. Služby jsou poskytovány v domácím prostředí, kde se dítě cítí nejlépe. Od března 2015 provozujeme první celorepublikovou krizovou Linku EDA
(tel. 800 40 50 60) pro rodiny dětí s postižením či ohrožením vývoje.

Raná péče EDA získala na půdě Senátu ČR 3. listopadu 2015 ocenění za nejlepší neziskovou organizaci Neziskovka roku 2015. Organizace je členem APRP (Asociace pracovníků v rané péči) a AVPO (Asociace veřejně prospěšných společností). Od března roku 2015 je rovněž držitelem značky "Spolehlivá veřejně prospěšná organizace". Více podrobností najdete na www.eda.cz.

O rané péči:

Raná péče je terénní sociální služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které má zdravotní postižení nebo jehož vývoj je ohrožen v důsledku nepříznivého zdravotního stavu. Služba je zaměřena na podporu rodiny a podporu vývoje dítěte s ohledem na jeho specifické potřeby. Služba napomáhá při realizaci práva na vzdělání a výchovu dětí se zdravotním postižením, podporuje integraci těchto dětí i jejich rodin do společnosti. Služba umožňuje dítěti zůstat doma, a představuje tak alternativu ústavní péče.

O klubu Jazz Dock:

Generálním partnerem akce je klub Jazz Dock, který představuje nové unikátním pódium pražské hudební scény. V roce 2014 Jazz Dock vyhrál 1. místo v rámci CZECH BAR AWARDS v kategorii nejlepší klub. Akustické řešení klubu umožňuje v Praze cosi nevídaného - živou hudební produkci až do ranního kuropění. Mnohdy se tak během jedné noci na jevišti vystřídá několik výborných hudebních skupin s řadou vlastních i hostujících muzikantů. Jazz Dock klade důraz na pestrost žánrů, živost, klasické i nové hudební proudy jazzu a blues. Kromě koncertů špičkových tuzemských skupin zde pravidelně vystupují i renomované zahraniční formace.

Klub je situován v nádherném a romantickém prostředí památkové zóny staré Prahy, v bezprostřední blízkosti Malé Strany a Kampy, přímo na břehu Vltavy.

Více informací na: http://www.jazzdock.cz/.