Charitativní koncert a křest rodinného kalendáře EDA s VIP osobnostmi

  • 18. 11. 2016
Charitativní koncert a křest rodinného kalendáře EDA s VIP osobnostmi
Praha, 15. listopadu 2016 – Nezisková organizace EDA pořádá v úterý 22. listopadu 2016 v pražském klubu Jazz Dock charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“. V programu vystoupí skupina Xavier Baumaxa, United Heads, Juwana Jenkins a Adam Mišík. Během večera proběhne také křest rodinného kalendáře pro rok 2017, aukce originálních brýlí Adama Mišíka a vyhodnocení ankety o nejvtipnější brýle. Výtěžek z koncertu podpoří činnost organizace, aby mohla i v dalším roce co nejlépe pomáhat svým klientským rodinám.

Tisková zpráva 

Charitativní koncert a křest rodinného kalendáře EDA s VIP osobnostmi

 

Praha, 15. listopadu 2016 – Nezisková organizace EDA pořádá v úterý 22. listopadu 2016 v pražském klubu Jazz Dock charitativní koncert „S brejlema nebo bez brejlí“. V programu vystoupí skupina Xavier Baumaxa, United Heads, Juwana Jenkins a Adam Mišík. Během večera proběhne také křest rodinného kalendáře pro rok 2017, aukce originálních brýlí Adama Mišíka a vyhodnocení ankety o nejvtipnější brýle. Výtěžek z koncertu podpoří činnost organizace, aby mohla i v dalším roce co nejlépe pomáhat svým klientským rodinám.

 

„Náš koncert se jmenuje S brejlema nebo bez brejlí, ale na koncert je možný vstup pouze v brýlích. Brýlemi chceme upozornit na situaci rodin dětí se zrakovým a kombinovaným postižením. Vytváříme osvětové kampaně, aby byla informovanost rodin s dětmi s postižením co nejvyšší. I dnes se někdy stane, že k nám rodiče přijdou pozdě, protože se o službách rané péče nedozvěděli včas. Důležitým cílem naší charitativní akce je, abychom upozornili nejen na důležitost a včasnost rané péče, ale také aby se návštěvníci koncertu dobře bavili,“ říká ředitelka organizace EDA Petra Mžourková.


Hudební večer bude moderovat patronka naší organizace herečka Jana Plodková a zpěvák Adam Mišík. Koncert se koná pod záštitou starostky MČ Praha 2 Mgr. Jany Černochové. V průběhu večera zazpívá Juwana Jenkins duety s Adamem Mišíkem, vystoupí Xavier Baumaxa a také kapela United Heads, která zahraje mimo jiné i song S brejlema nebo bez brejlí, podle kterého se jmenuje celá akce. Můžete se těšit také na komediální výstup herce Marka Daniela, originální aukci brýlí Adama Mišíka z jeho vlastní kolekce, soutěž o nejvtipnější brýle z publika či slavnostní křest charitativního kalendáře EDY pro rok 2017, jehož patronem a titulní postavou je právě Marek Daniel. Zážitek z benefičního koncertu a dobrý pocit z podpory činnosti organizace EDA podtrhne nádherný výhled na Prahu.

 

Celá akce bude přenášena v rámci i-vysílání České televize:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10000000276-beneficni-koncert-neziskove-organizace-eda-s-brejlema-nebo-bez-brejli/21625400113/

 

Veškerý výtěžek z prodeje vstupenek bude použit pro činnost naší organizace, abychom mohli nadále co nejvíce pomáhat rodinám s dětmi se zrakovým a jiným postižením a aby tuto podporu dostala rodina co nejdříve. Organizace EDA poskytuje klientům profesionální službu rané péče, poradenství a psychickou oporu ve čtyřech krajích České republiky. Od března 2015 provozujeme první celorepublikovou krizovou Linku EDA (tel. 800 40 50 60) pro rodiny dětí se závažnou diagnózou, po těžkém úrazu či s postižením.

Ředitelka organizace EDA Petra Mžourková k účelu koncertu doplňuje: „Chceme se i v příštím roce starat o klientské rodiny ve stejném rozsahu jako letos, aby naše poradkyně mohly jezdit do rodin a podporovat jejich děti ve vývoji. Aby se o nás rodiny s dětmi, které potřebují naši pomoc, dozvěděly včas a dostaly správné informace, vytváříme vzdělávací a informační kampaně pro odborné pracovníky a laickou veřejnost. Výtěžek z koncertu nám pomůže v těchto činnostech pokračovat i nadále.“

 

Nezisková organizace EDA podporuje rodiny dětí se zrakovým a kombinovaným postižením více než 26 let a za tu dobu se stala předním odborníkem na rozvoj zraku a dalších smyslů u dětí s tímto postižením.

Program koncertu:

19:00 - 19:10    Úvodní slovo Jany Plodkové s ředitelkou Petrou Mžourkovou

19:10 - 20:00    Juwana Jenkins & Her All Star Mojo Band + Adam Mišík

20:00 - 20:20   Křest rodinného (plánovacího) kalendáře

20:20 - 20:40    Stand up Marka Daniela

20:40 - 21:30    Xavier Baumaxa

21:30 - 21:50    Dražba brýlí Adama Mišíka

21:50 - 22:00    Vyhlášení nejvtipnějších brýlí

22:00 - 23:00    United Heads

 

Cena vstupenek:

1. Kategorie "NA STÁNÍ" za cenu 290,- Kč

2. Kategorie "NA STÁNÍ S PŘEKVAPENÍM EDA" za cenu 390,- Kč

3. Exkluzivně kategorie "NA SEZENÍ S PŘEKVAPENÍM EDA" za cenu 790,- Kč /omezený počet míst

 

Poděkování partnerům:

Charitativní koncert by se nemohl uskutečnit bez dalších partnerů, kteří poskytují neziskové organizaci EDA zdarma nebo za symbolické částky své služby nebo produkty. Česká televize je hlavním mediálním partnerem akce. Prostor pro konání koncertu zajistil sponzorsky klub Jazz Dock.

 

Projekt podpořili:

Více o účinkujících:

Juwana Jenkins  Americká bluesová zpěvačka vyniká autentickým stylem zpěvu a energickým projevem na pódiu. V roce 2012 vydala své první kompletní album The Blues Keeps You Alive. Je textařkou deseti z celkového počtu dvanácti skladeb. Jejím hudebním partnerem je jeden z nejlepších hráčů na harmoniku Charlie Slavik.

 

Adam Mišík Mladší syn hudebníka Vladimíra Mišíka. Od roku 2008 hrál na kytaru a zpíval v indie rockové skupině The Colorblinds, s kterou vystupoval např. na festivalech Rock for People, United Islands of Prague či na velkém vzpomínkovém koncertu pro Václava Havla v pražské Lucerně. V červnu 2013 se vydal na sólovou dráhu. 13. 6. 2014 vydal své debutové album Parfém, které 25. 10. 2014 pokřtil s Debbi v Lucerna Music baru. V první polovině roku 2016 úspěšně vystupoval v televizním pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde vyhrál pro neziskovou organizaci EDA 25 000 korun.

 

United Heads Pražská formace se proslavila v polovině devadesátých let, kdy se například podílela singlem Jazzy Da Blue na hip-hopové kompilaci „Real Acid Juice“ po boku Penerů strýčka Homeboye či neo-hiphopové skupiny WWW. Prodělala dlouhý vývoj původně od hip-hopového seskupení (undergroundový hit „S brejlema nebo bez brejlí“), přes crossover (skladba CI5) až po dnešní taneční sound vycházející z odkazu funky-disco scény sedmdesátých let.

 

Marek Daniel Český herec, známý z představení brněnského HaDivadla, z filmů Bohdana Slámy (Divoké včely, Štěstí, Venkovský učitel), Marka Najbrta (Protektor, Polski film), Petra Václava (Paralelní světy) nebo Vladimíra Morávka (Nuda v Brně) a z celé řady televizních seriálů (Kancelář Blaník, České století, Soukromé pasti). Marek pravidelně vystupuje v komediální show Na Stojáka! a jeho vystoupení z žánru stand- up comedy si užijeme i v Jazz Docku.

 

Xavier Baumaxa Písničkář a kytarista původem z Litvínova. Od svého debutu Fenkám (2003) natočil již osm desek, naposledy v minulém roce album Pijano. Baumaxův projev je založen na slovních hříčkách, parodiích na různé hudební styly a zpěváky a popkulturních odkazech. Písně jsou prokládány minimalistickou poezií ukrajinského básníka Em Rudenka. Zajímavý portrét nonkonformní dvojice Baumaxa – Rudenko nabízí dokument Vladimíra Michálka „Em a ON“.


O nás:

Nezisková organizace EDA cz, z. ú. je více než 26 let oporou rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením či ohrožením vývoje v raném věku. Poskytuje odbornou službu rané péče, poradenství a psychickou oporu rodinám ve čtyřech krajích České republiky – na území Hl. města Prahy, Středočeského, Pardubického a části Ústeckého kraje. Služby jsou poskytovány v domácím prostředí, kde se dítě cítí nejlépe. Od března 2015 provozujeme první celorepublikovou krizovou Linku EDA (tel. 800 40 50 60) pro rodiny dětí se závažnou diagnózou, po těžkém úrazu či postižení.

EDA získal na půdě Senátu ČR 3. listopadu 2015 ocenění za nejlepší neziskovou organizaci Neziskovka roku 2015. Organizace je členem APRP (Asociace pracovníků v rané péči) a AVPO (Asociace veřejně prospěšných organizací). Od března roku 2015 je rovněž držitelem značky "Spolehlivá veřejně prospěšná organizace". Více podrobností najdete na www.eda.cz.

 

O klubu Jazz Dock:

Generálním partnerem akce je klub Jazz Dock, který představuje nové unikátní pódium pražské hudební scény. V roce 2014 Jazz Dock vyhrál 1. místo v rámci CZECH BAR AWARDS v kategorii nejlepší klub. Akustické řešení klubu umožňuje v Praze cosi nevídaného - živou hudební produkci až do ranního kuropění. Mnohdy se tak během jedné noci na jevišti vystřídá několik výborných hudebních skupin s řadou vlastních i hostujících muzikantů. Jazz Dock klade důraz na pestrost žánrů, živost, klasické i nové hudební proudy jazzu a blues. Kromě koncertů špičkových tuzemských skupin zde pravidelně vystupují i renomované zahraniční formace.

Klub je situován v nádherném a romantickém prostředí památkové zóny staré Prahy, v bezprostřední blízkosti Malé Strany a Kampy, přímo na břehu Vltavy.

Více informací na: http://www.jazzdock.cz/.