Charitativní akce ZŠ Jarov

  • 02. 06. 2014
Charitativní akce ZŠ Jarov
V úterý 29. 5. vyvrcholil celoroční charitativní projekt připravovaný programem EATS při ZŠ Jarov. I děti mohou pomáhat!

V úterý 29. 5. vyvrcholil celoroční charitativní projekt připravovaný programem EATS při ZŠ Jarov velkou Charitativní akcí, která se konala v tělocvičně školy. Letos se konal již 4. ročník dnes už tradiční akce. Všechny děti z programu EATS se svědomitě připravovaly jak návštěvou svých charitativních partnerů, tak výrobou předmětů, které na charitativní akci prodávaly. Naše akce už však dávno není jen o prodeji předmětů. Návštěvník si letos mohl kromě tradičního skvělého občerstvení nechat například namalovat na ruce hennu nebo se zúčastnit soutěže  "Hádej kolik?".  Součástí akce bylo samozřejmě představení všech charitativních partnerů a zajímavé vystoupení ať už v produkci žáků Kaňky nebo našich žáků a učitelů. Veliký dík patří všem učitelům, českým, anglickým nebo z družiny, kteří se zapojili do organizace a konání akce, a samozřejmě všem dětem a rodičům, kteří přišli. Vybrali jsme úžasných 30 500,-Kč, což je náš druhý nejlepší výsledek v historii akce! Jak akce probíhala, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii zde.

Více zde: www.leapcz.com/Aktualne13.html#KV%C4%9ATEN

Letos jsme se s kamerou na akci bohužel zastavit nemohli, ale můžete zhlédnout video z předešlého roku: youtu.be/2c7OSPoTqWA

 

 

 

Více o projektu:
Cílem tohoto projektu je naučit naše žáky být součástí širší společnosti, ve které nejsme zodpovědni pouze sami za sebe, ale i za každého kolem nás. Pokud pomůžeme postarat se o ty, co naši pomoc potřebují, budeme VŠICHNI žít ve šťastnějším, bezpečnějším a zdravějším světě. Zapojením do charitativní činnosti se v dětech začne rozvíjet a upevňovat smysl pro empatii. Účastníci projektu si bezprostředně uvědomí hodnoty, které charitativní a dobrovolná činnost přináší do jejich života. Získají větší sebedůvěru a uvidí, jakou radost a naplnění jim přináší pomoc těm, kteří to potřebují. Každé z dětí se dozví, že opravdu může pozitivním způsobem změnit život někoho jiného, a že se může podílet na práci a učit se od těch, kteří svůj život věnují pomoci druhým.
 
Pět partnerských organizací bylo vybráno především na základě předchozích osobních zkušeností některých rodičů, kteří jsou zapojeni do aktivit naší EATS Organizace rodičů (od nich jsme získali reference). Také jsme chtěli vybrat takové organizace, které pomáhají širokému spektru naší společnosti. Každá z organizací je partnerem jednoho z pěti ročníků. Při výběru jsme vzali na vědomí věk dětí a to především proto, aby jim partnerství s vybranou organizací přineslo co nejvíce výchovných a pozitivních zkušeností.