Byli jednou dva bratři

  • 24. 11. 2014
Byli jednou dva bratři
Pojďte se Smíškem napsat vánoční příběh, který bude končit větou „…a tak jsme rozzářili oči 81 dětem“.

„Byli jednou dva bratři. Nebylo to za devatero horami ani devatero řekami, ale v České republice, v Praze. Kluci byli v předškolním věku, kdy ke správnému vývoji potřebovali péči a lásku rodičů. Místo toho byli, vzhledem k neplnění úředních úkonů ze strany matky, umístění do dětského domova. Když je rodiče po čase získali zpátky, chlapci začali docházet do integrační školičky Smíšek, kde „tety“ pojaly podezření, že se v rodině dějí věci, které chlapcům rozhodně nedělají dobře. Proto hledaly odbornou pomoc, která by zasáhla a potvrdila jejich domněnku. Podařilo se, a tak byli chlapci vráceni do dětského domova, což bylo to nejlepší možné řešení, které zajistilo jejich bezpečí. Aby tety ze Smíšku zmírnily jejich smutnění, chtěly klukům koupit dárek, jenže si uvědomily, že ostatním dětem bude líto, že nic nedostaly. A tak vznikl projekt Strom splněných přání.“

I takhle by mohla začínat pohádka s názvem Strom splněných přání. O šťastném konci nepochybujeme a budeme moc rádi, když ho dosáhneme i díky vám. Pojďte s námi napsat vánoční příběh, který bude končit větou „…a tak jsme rozzářili oči 81 dětem“.

Projekt Strom splněných přání díky dobrým lidem, jako jste vy, totiž splní tajná přání dětem z integračních školiček Smíšek, dětského domova Charlotte Masarykové a dětem z ústavu pro zdravotně postižené Sulická.

A jak na to?

Jednoduše! Všechny děti namalovaly dárky, které by si přály, a ty byly potom vystaveny na internet tak, abyste si mohli jednoduše vybrat nějaký z dárků a potěšit tak některé z dětí. Máte vybráno? Výborně! Pak už stačí dítko „zarezervovat“, koupit dárek a zaslat ho na adresu integrační školičky Smíšek.

Nemáte-li možnost, nebo přímo nechcete zakoupit dárek konkrétnímu dítěti, ale přesto byste rádi pomohli, můžete zaslat peníze na náš účet a my za ně nakoupíme dárky těm dětem, kterým je nekoupí nikdo jiný.

Taky jste zvědaví, jaká bude reakce dětí pod vánočním stromečkem, až roztrhnou balicí papír a najdou to, o čem tolik snily? Chcete vidět, jakou radost dokáže způsobit vánoční dárek? Tak se přijďte podívat na Vánoční besídku, kde děti ukážou, co se naučily, rozbalí si dárky a dají vám ochutnat vlastnoručně upečené cukroví! Zní to skvěle, že? Tak neváhejte, zapojte se a pomožte nám rozzářit dětské oči!

Pro více informací sledujte naše webové stránky nebo Facebook.

Barbora Aydin