Brno není anonymní

  • 10. 05. 2014
Brno není anonymní
Brno se na celý týden změní ve velké zábavní centrum. V pondělí 12. května startuje Týden města.

Brno se na celý týden změní ve velké zábavní centrum. V pondělí 12. května startuje Týden města.

Akci organizuje Nadace Partnerství a další nevládní subjekty s podporou města Brna. Zapojit se může každý. Jednotlivec, skupina, studenti, podniky i neziskovky.

Cílem Týdne města je vzbudit zájem brňáků o jejich město a dění v ulicích. Vše se bude konat v parcích, na ulicích, na některých místech se odkloní doprava a vznikne pěší a zábavní bulvár. Nezisková organizace Nadace Partnerství  se ujme programu v centru města v oblíbené lokalitě kolem ulic Veveří a Gorkého. Další program je libovolný a v režii samotných obyvatel města.

Občanské sdružení Ratolest Brno zabere park pod Janáčkovým divadlem a nabídne relaxpoint pro kolemjdoucí v podobě pikniku a společenských her. Amnesty International zorganizuje sportovní odpoledne na Maliňáku a například Nesehnutí - NEzávislé Sociálně Ekologické HNUTÍ se představí v Lužánkách. Na programu bude mj. vegetariánský piknik.

V Týdnu města je zapojeno kolem stovky organizátorů, co a kde se ve městě koná, zjistíte z tištěných plánků s mapou, které nabízí Nadace Partnerství nebo na webu www.tydenmesta.cz.

Stačí se projít městem a shlédnout divadelní představení, půjčit si knihu, kolo nebo šaty, podiskutovat o různých tématech, dát si dobrou kávu a občerstvení, zjistit co všechno Brňáci umí a v čem jsou jedineční a samozřejmě se seznámit také s celou řadou neziskových organizací. Je to další možnost, jak jim být blíž, zjistit co Vás zajímá a to vše příjemnou nenucenou formou.

Nekomerční akce Týden města končí v neděli 18. května a den předtím Vám ukáže, že: BEZPENĚZ… to jde! Sdílet zdarma věci i své dovednosti můžete na Malé Americe.

Týden města změní Váš pohled na život v Brně, těšte se na nečekané zážitky.

Autorka: Pavla Hokszová