První ročník Anabell Beach Tour přilákal na sto dvojic

  • 02. 09. 2015
První ročník Anabell Beach Tour přilákal na sto dvojic
Benefiční šňůra turnajů v plážovém volejbale pro smíšené dvojice s názvem Anabell Beach Tour má za sebou svůj úvodní ročník. Nutno říct, že úspěšný, a to co do účasti sportovních nadšenců, tak i vybraných financí. Během šesti turnajů napříč městy celé České republiky se utkalo na sto týmů a díky nim šlo na podporu Centra Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy 35 600 korun.

Benefiční šňůra turnajů v plážovém volejbale pro smíšené dvojice s názvem Anabell Beach Tour má za sebou svůj úvodní ročník. Nutno říct, že úspěšný, a to co do účasti sportovních nadšenců, tak i vybraných financí. Během šesti turnajů napříč městy celé České republiky se utkalo na sto týmů a díky nim šlo na podporu Centra Anabell, které pomáhá osobám s poruchou příjmu potravy 35 600 korun.

 

Anabell Beach Tour započala na sklonku května na písku Prague Beach Teamu v Praze, kam se poslední srpnovou sobotu vrátila ke svému finále. Mezitím stihla navštívit kladenský Beach klub Vavřinec, liberecké Vratislavice, Centrum Viktoria v Brně a Beachwell v Pelhřimově. Všechny areály poskytly na podporu Anabell kurty bezplatně.

 

„Moc mne těší, že se Anabell po letech spojování poruch příjmu potravy pouze s modelkami a touhou být super-štíhlí dostává k tématu daleko zdravějšímu. A to je uvědomění si, že bychom měli dostatečně a zdravě jíst, abychom mohli zdravě sportovat,“ říká Jana Sladká, ředitelka a zakladatelka Centra Anabell. „O to více mne těší, že se naše nové vize a myšlenky spojily s tak lidsky silnými aktivitami, jako je pomoc někomu, kdo ji v dané chvíli potřebuje. Mám tím na mysli zápal a nasazení všech, kteří se do Anabell Beach Tour zapojili a tím nám pomohli poskytovat naše služby klientům s poruchami příjmu potravy bezplatně anebo s minimálními náklady. Díky za to,“ dodává Jana Sladká. Zapojené páry platily startovné turnaji a vytvořily tak téměř šestatřicetitisícový výtěžek pro Centrum Anabell.

 

 

Do bojů o ceny od partnerů a hlavní cenu v podobě dvou poukazů na beachvolejbalový kemp v Itálii s Prague Beach Teamem se mohly zapojit páry ve složení muž a žena bez rozdílu výkonnosti. Nejlepší dvě dvojice z každého města pak měly nárok na účast ve velkém finále v hlavním městě, které se odehrálo uplynulou sobotu 29. srpna a vůbec první Anabell Beach Tour uzavíralo. A možná trochu příznačně se konalo o stejném víkendu jako přehlídka české beachové špičky – mistrovství České republiky v plážovém volejbale.

 

Ve vrcholném turnaji Anabell Beach Tour se nakonec střetlo devět dvojic, přičemž do finále se díky systému probojovaly tři páry: Pražané Michaela Horáková a David Moravec, kteří si postup vybojovali na turnaji v Brně, Iva Ackermanová a Štěpán Stejskal z Liberce a Vít Anton s Kateřinou Houskovou, kteří zvítězili na posledním regionálním kole v Pelhřimově, přičemž pochází z Ústí nad Labem.

 

Po velmi vyrovnaných utkáních nakonec pomyslné zlato a hlavně trénování v Itálii s Prague Beach Teamem v hodnotě 13 200 korun putovaly právě do Ústí nad Labem týmu Vít Anton – Kateřina Housková.

„Cesta za vítězstvím určitě nebyla snadná, potkali jsme hodně kvalitních dvojic, se kterými jsme si zahráli parádní beach volejbal. Regionální kolo v Pelhřimově bylo pro nás naprosto skvělý zážitek. Hrozně jsme si to užili, a to nejen hru samotnou. Přátelská atmosféra, lidi kolem a především místní areál Beachwell. Všechna čest všem, kteří se o něj starají,“ popisuje Vít Anton. Za to v Praze dvojici kromě soupeřů potrápilo i horké letní počasí. „Pražské finále bylo hlavně fyzicky náročné vzhledem k počasí, které panovalo. Ve finálové trojici to bylo dost znát. Odehráli jsme náročný tiebreak, ale pak jsme si díky štěstí v losu mohli trochu odpočinout. Což ostatní páry nemohly a to bych řekl, že bylo nakonec rozhodující,“ přiznává Anton.

 

Zároveň připouští, že před účastí na tour neměl o existenci Centra Anabell ani ponětí. To paradoxně ředitelku organizace Janu Sladkou těší, je to totiž známka toho, že nikdy se na podobnou pomoc osobám s poruchami příjmu potravy a jejich blízkým nemusel obrátit.

 

„Když jsme se na Anabell Beach Tour přihlásili, ani jsme nevěděli, o jak velkou charitativní akci se jedná. Je určitě super, že jsme i my mohli podpořit dobrou věc. Líbí se nám, co Centrum Anabell dělá a už jsme rozdali informační materiály o jeho práci do třech místních škol. Pokud to bude jen trochu možné, určitě se za rok opět zúčastníme,“ uzavírá nadaný ústecký volejbalista.

 

Benefiční Anabell Beach Tour podpořila řada partnerů, kteří pro hráče věnovali dárky do startovného i hodnotné ceny. Bez nich by se seriál nemohl uskutečnit. Jsou to: Rajec, Kofola, Radox, TV Prima, GeekShirts, TepFaktor a Phoenix.

 

Stejně tak by se tour nekonala bez vstřícnosti zástupců a majitelů jednotlivých areálů plážového volejbalu: Prague Beach Team Praha, Beach klub Vavřinec Kladno, Beach Volley Vratislavice Liberec, Centrum Viktoria Brno a Beachwell Pelhřimov.