ANDĚLÉ PRO MODRÉ DVEŘE

  • 16. 11. 2015
ANDĚLÉ PRO MODRÉ DVEŘE
Stalo se již nepsanou tradicí, že v předvánočním období vrcholí filantropický projekt ANDĚLÉ PRO MODRÉ DVEŘE. Nejinak je tomu i v letošním roce. Do podpory financování chodu Terapeutického centra Modré dveře, které sídlí v Kostelci nad Černými lesy, se může nově zapojit každý z nás.

Praha
16. November 2015

ANDĚLÉ OPĚT ROZTAHUJÍ SVÁ KŘÍDLA NAD PROJEKTEM MODRÉ DVĚŘE

Stalo se již nepsanou tradicí, že v předvánočním období vrcholí filantropický projekt ANDĚLÉ PRO MODRÉ DVEŘE.  Nejinak je tomu i v letošním roce. Do podpory financování chodu Terapeutického centra Modré dveře, které sídlí v Kostelci nad Černými lesy, se může nově zapojit každý z nás. Stačí v termínu od 11. listopadu do poloviny prosince navštívit vybrané aukce na portálu Aukro.cz a zakoupit některý ze zajímavých předmětů v nabídce. Výtěžek z vydražených položek poslouží v příštím roce osobám s psychickými problémy, lidem v krizi, s duševním onemocněním nebo mentálním hendikepem. V nabídce jsou skutečně zajímavé artefakty, které věnovali známé osobnosti, slavní sportovci i zástupci firem, kterým není cizí blaho znevýhodněných osob. Aukce můžete sledovat na odkazu http://aukro.cz/listing/user/listing.php?us_id=39973881 .

Terapeutické centrum Modré dveře provozuje stejnojmenná nezisková organizace. Jeho hlavním cílem je poskytovat psychosociální péči osobám, které jí aktuálně potřebují, i jejich rodinným příslušníkům a blízkým. Nabízí také mnoho doprovodných služeb, jako je psychoterapie, poradenství, sociální rehabilitace, sociální aktivizace, sociálně-právní poradna, krizová intervence, volnočasové aktivity, kulturní akce nebo osvětové i odborné přednášky. Modré dveře jsou nositelem několika ocenění, jako je Národní cena za kvalitu služeb, Společnost přátelská k rodině, ocenění nadace Floccus či nominace na společensky prospěšného manažera roku 2013 a 2014.

Ačkoliv se jedná o renomovaný a léty prověřený projekt, přesto je zde jako v případě jiných neziskových aktivit vždy otevřená problematika spolufinancování chodu. Centrum se jí snaží řešit pravidelnými akcemi pro veřejnost i dalšími aktivitami. Jednou z nich je právě každoroční událost s titulem ANDĚLÉ PRO MODRÉ DVEŘE. Původně klasická aukce uměleckých děl získává v letošním roce nový rozměr a podobu. Přeměňuje se totiž v internetovou aukci, jejíž náplní jsou zajímavé předměty s vysokou sběratelskou i emocionální hodnotou.

Nejvíce ceněnou trofejí pro sportovní fanoušky se jednoznačně stane památeční puk Buffalo Sabers s podpisem Dominika Haška, který získal za 52. utkání s čistým kontem. Zlatou trefou je i originální hraný dres 3násobného vítěze Stanley Cupu Jiřího Hrdiny, fanouškovská rukavice z hokejového mistrovství světa s podpisem kapitána české reprezentace Jakuba Voráčka či podepsaný hokejový dres HC Sparta Praha. Přihodit si můžete také na originální Malované obrázky herců Divadla bez Zábradlí, vstupenky muzikál Fantom Opery, premiéru muzikálu Sibyla, koncert Vlasty Redla nebo podepsané CD tohoto oblíbeného interpreta. Vydražit lze rovněž vouchery na nejrůznější služby či umělecká díla v čele se zrcadlovým obrazem od společnosti Preciosa.

„Letošní aukce nabídne mnoho artefaktů napříč nejrůznějšími obory. Díky propojení s portálem Aukro.cz je otevřená opravdu pro každého, kdo by chtěl chod terapeutického centra podpořit. Věřím, že se najde mnoho osob, kterým není cizí osud lhostejný a kteří prostřednictvím nákupu v aukci pomohou roztáhnout pomyslná ochranná křídla nad Modrými dveřmi", řekla PhDr. Kateřina Siveková Křižáková, ředitelka Terapeutického centra Modré dveře.

Kromě benefiční aukce na portálu Aukro.cz můžete shlédnout webové stránky www.modredvere.cz, osobně navštívit centrum v Kostelci nad Černými lesy nebo jej finančně podpořit zasláním libovolné částky na účet 107 - 1066 130 267/0100.