O nás

O CO USILUJEME
Snažíme se, aby každé dítě dostalo jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a aby se ti, kteří mají víc, než sami potřebují, dělili s těmi, kterým chybí i to nejzákladnější.

NAŠE POSLÁNÍ
Naším posláním je umožnit lidem, aby nabídli peníze, věci, dovednosti, čas nebo modlitbu a poskytli tu nejefektivnější pomoc těm, kteří trpí důsledky extrémní chudoby v nejubožejších zemích světa.

CO DĚLÁME
Strategií Mary’s Meals je od samého počátku podávání jídel ve školách v nejchudších částech světa s cílem, aby děti
dostaly společně s jídlem i vzdělání. Náklady na jídlo pro jedno dítě na celý školní rok představují pouhých 459 Kč, a to především díky dobrovolníkům jak na straně dárcovských zemí, tak i na straně obdarovaných.

 

 

S čím nám můžete pomoci

Naši dobrovovolníci jsou například řečníky na různorodých prezentacích (farnosti, knihovny, školy a další). Je možné pomáhat s překlady nebo s grafikou. Obzvláště mladí se mohou dobře podílet na správě našich sociálních sítí - Twitter, Instagram, Facebook, Youtube. Mezi další dobrovolnické činnosti patří účast našeho stánku při různých příležitostech - festivaly, trhy, veletrhy, místní slavnosti. Ve školách nebo jiných komunitách se organizují např. jarmarky, batůžkové projekty nebo promítání našich dokumentů Child31 a Generation Hope. Dále se konají různé charitativní běhy nebo jiné sportovní akce na podporu hnutí, benefiční koncerty, vznikají články o Mary´s Meals do místních časopis. Jednou z výrazných dobrovolnických možností je např. vaření kaše likuni phala (kterou jedí děti ve školách v Africe) na akcích.