I s handicapem žije naplno - Bc. Lukáš Petr Tesař

  • 23. 01. 2014
I s handicapem žije naplno - Bc. Lukáš Petr Tesař

Lukáš je mladý muž, který se narodil s vrozeným defektem levého předloktí. Je tedy jeden z těch lidí, kteří neměli možnost žít ani nepatrnou část svého života bez handicapu a naplno si vyzkoušet pro zdravé lidi některé naprosto běžné věci. Jeho chybějící předloktí pochopitelně nahrazuje protéza. Pokud potkáte Lukáše na ulici, tak ani nepostřehnete, že jde o handicapovaného člověka i když se od dětství musel s tímto handicapem potýkat. Podstatné je, že i přes svůj tělesný handicap „nestojí stranou“ a žije produktivní život plný pozitivního myšlení.

Lukáš je mladý muž, který se narodil s vrozeným defektem levého předloktí. Je tedy jeden z těch lidí, kteří neměli možnost žít ani nepatrnou část svého života bez handicapu a naplno si vyzkoušet pro zdravé lidi některé naprosto běžné věci. Jeho chybějící předloktí pochopitelně nahrazuje protéza. Pokud potkáte Lukáše na ulici, tak ani nepostřehnete, že jde o handicapovaného člověka i když se od dětství musel s tímto handicapem potýkat. Podstatné je, že i přes svůj tělesný handicap „nestojí stranou“ a žije produktivní život plný pozitivního myšlení.

Na základní škole, a to i vzhledem k jeho vynikajícímu prospěchu, nepatřil zrovna k největším oblíbencům ve třídě. Toto vše se ale úplně obrátilo po příchodu na střední školu. Snad to bylo i tím, že se změnil režim a tedy i handicapovaní byli více vidět a přístup lidí k tělesně postiženým začal být vstřícnější. Nutno dodat, že své vzdělání v oboru Informační technologie Lukáš zdárně dokončil s bakalářským titulem.

Pracuje jako administrátor a dopisovatel pro Handicap.sk, Bezbar.cz, iDnes.cz, Babinet.cz. Fotí ateliérové aranžmá, zátiší, reportáže a reklamní fotografie.

 Dříve dělal paracyklistiku, ale kvůli zdravotnímu problému s kolenem musel skončit. V současné době se věnuje golfu handicapovaných.